Moesgaard Museum inviterer til Vikingedage i sommerferien

Få sanserne fyldt op og kom helt tæt på vikingetiden med oplevelser for både børn og voksne

Moesgaard Vikingedage 2023

Oplev vikingetiden helt tæt på, når Moesgaard Museum inviterer til Vikingedage ved Moesgaard Strand fra 27. juli – 30. juli.

Her kan hele familien udforske vikingetidens autentiske liv, håndværk, handel, kamp, mad, lege, sagn og musik og på egen krop lytte, smage, dufte, prøve og føle sig igennem oplevelserne på lejrpladsen.

Praktisk info

Find svarene på dine spørgsmål via linkene herunder:

 

Der bliver mulighed for at deltage i mange forskellige aktiviteter og lære en masse om vikingernes liv blandt andet slå ild, bage brød, danse, lege vikingelege, høre sagn og sagaer, se vikingernes kamp og våben, se og prøve vikingetidens værktøj og opleve vikingernes heste helt tæt på. Vikingerne på pladsen vil fortælle, vise frem og demonstrere, mens der skal slagtes, flås og plukkes, smeden arbejder ved sin esse og viser sit håndværk frem, og der skal laves læderarbejde, plantefarvning, keramik og glasperler.

LINK: Hvad kan jeg opleve på Moesgaard Vikingedage?

Vikingedagene afløser det tidligere Vikingetræf, som har måttet aflyses to somre i træk på grund af Coronaepidemien. Den ufrivillige pause har Moesgaard Museum brugt til at nytænkte formidlingen og aktiviteterne på pladsen og til at relancere et helt nyt vikingeevent med nyt indhold, fokus og navn.

Moesgaard Vikingedage foregår fra torsdag 27. juli til søndag 30. juli. Vikingelejren er åben hver dag fra kl. 10-17.

En dagsbillet for voksne koster 180 kr. En dagsbillet for børn (3-17 år) koster 50 kr. Børn fra 0-3 år er gratis.

Årskortholdere til Moesgaard Museum får 50 kr. rabat på billetter til vikingedagene.

Køb billet til Moesgaard Vikingedage

Billetten giver på dagen også adgang til Moesgaard Museum.