Besøg vikingerne

Rutebeskrivelse, parkering og transport

Vikingepladsen ved Moesgaard Strand

Moesgaard Vikingedage foregår syd for Aarhus og er beliggende ved skov og strand. Underlaget på stierne er grus og sand, så fornuftigt fodtøj anbefales.

Det er også en god ide at have tøj på, der gør det muligt at deltage i aktiviteterne på vikingepladsen. Hvis vejret er til det, kan det anbefales at tage badetøj med, da der er mulighed for en dejlig dukkert ved Moesgaard strand.

Kom rigtig gerne på cykel, til fods eller i bus. Så når du lettest frem.  

Find vej til Vikingedage - hent et oversigtskort her

Parkering og offentlig transport

Der er flere muligheder for parkering bl.a. syd for Restaurant Skovmøllen, hvorfra man kan gå gennem skoven ned til stranden. Der er cirka 800 meter, og det er en smuk tur.

Der er også mulighed for at parkere på den offentlige p-plads ved Moesgaard Strand ved strandkiosken for enden af Strandskovvej. Denne parkeringsplads er tættest på Vikingepladsen. 

Der kan også parkeres ved Moesgaard Museum, hvorfra man kan gå gennem herregårdsparken og skoven til vikingepladsen. Bemærk, at denne tur er ca. to kilometer. Følg skiltningen i området og parker ikke langs skovvejene.

Hvis man som handicappet har behov for at parkere tæt på pladsen, SKAL man kontakte info@moesgaardmuseum.dk i forvejen med ankomstdag og bilens nummerplade. Alternativt kan man, også efter aftale, få lov at køre ned på pladsen og sætte nogen af, og derefter køre op og parkere ved Skovmøllen og gå retur gennem skoven.

 

Praktisk info

Find svarene på dine spørgsmål via linkene herunder:

Bus

Bus nr. 18 kører fra banegårdpladsen i Aarhus til Moesgaard Museum. Herfra er der en fin gåtur til vikingepladsen gennem herregårdsparken og skoven. Denne gåtur er på ca. to kilometer.

Bus nr. 31 kører fra Aarhus til Moesgaard Strand lige syd for Aarhus. Herfra går man sydpå langs stranden til vikingepladsen, der ligger bag det gule Fiskerhus.

Man kan også parkere i udkanten af Aarhus C og tage bussen eller gå resten af vejen.

Tålmodighed er en dyd

Der kan være en del biltrafik både ved Moesgaard Museum og ved Moesgaard Strand. Hav tålmodighed, følg skiltene i området og P-guidernes henvisninger. Undlad at parkere langs skovveje og tag afsted hjemmefra, så I har god tid til at finde en parkeringsplads.