Hvad kan jeg opleve?

Moesgaard Vikingedage byder på vikingeaktiviteter for hele familien.

 

Rejs til vikingetiden i sommerferien

Vikingedagene ved Moesgaard Strand finder sted 25. juli – 28. juli 2024, og der bliver masser af ægte vikingeliv på pladsen. Børn og barnlige sjæle får mulighed for at være med til at slå ild, bage brød, danse, lege vikingelege, høre sagn og sagaer, se våben og se og forsøge sig med vikingetidens værktøj.

 

Praktisk info

Find svarene på dine spørgsmål via linkene herunder:

Smeden på Moesgaard Vikingedage.

Spændende vikingeoplevelser

Vikingerne på pladsen vil fortælle, vise frem og demonstrere, mens der skal slagtes, flås og plukkes. Oplev desuden, hvilket hesteudstyr vikingerne brugte sammenlignet med det, ryttere bruger i dag. Krigerne vil fremvise deres våben og kamp.

Smeden vil arbejde ved sin esse og vise sit håndværk frem, og der vil blive lavet læderarbejde, pileflet, plantefarvning, keramik og glasperler. Der skal også laves rigtig vikingemad, garves skind, bygges buer, sys og broderes.

Derudover vil der være en legeplads, vikingelege og en opdagelsessandkasse, hvor børn får mulighed for at prøve at være mini-arkæologer og grave fortidens minder frem fra sandet. Arkæologistuderende fra Moesgaard assisterer og fortæller om fundene, og om hvordan vi overhovedet ved alt det, vi ved, om vikingerne og deres liv og ting. Fundene skal selvfølgelig afleveres på museum eller tilbage i sandet, så andre børn også kan lære om vikingerne. 

LINK: Se detaljeret aktivitetsprogram

Boder på Moesgaard Vikingedage.

Boder og vikingemarked

Der vil være boder med varer af alle slags, som man har kunne finde på et vikingemarked for tusind år siden. Pottemageren sælger sin keramik, du kan købe plantefarvet garn og stof, smage og købe mjød, lædervarer, skjolde og våben til børnene i træ, glasperler, vikingetidens smykker, kunst og mad. Der vil være noget for enhver smag og pengepung. Husk kontanter og MobilePay, da de fleste boder ikke tager kort.

Madboderne udbyder forskellige lækre fristelser såsom helstegt pattegris, pita, tarteletter, vegetarsandwich, pølser, is, kage og forskellige drikkevarer.

Fortællinger på Moesgaard Vikingedage.

Musik, gøgl og fortælling

På vikingepladsen vil der være musik, sang, dans og gøgl med bl.a. grupperne Jotunger og Ramashang, mens NordicTellers sørger for de gode fortællinger med sagn og sagaer.

Jotunger er et dansk vikinge-folk band, der laver rekonstruktioner af vikingetidens musik baseret på forskning og giver et bud på, hvordan musikken har lydt i hverdagen, ved ritualer, krig og fest og giver sagaernes tekster og skjaldekunsten musikalsk liv.

Ramashang spiller middelalder- og vikingemusik for skønne møer, ædle herrer, høje børn og endnu højere forældre. Musik, så benene ikke kan stå stille, og næsen begynder at vrikke. Der bliver også tricks med ild og andre gøglerkunster.

NordicTellers er en fortællegruppe, der fortæller historier og eventyr, så det bliver medrivende og indlevende og kan holde både bålet varmt og kulden fra døren. 

Moesgård Strand huser Moesgaard Vikingedage.

Hvornår kan du opleve vikingedagene?

Vikingelejren er åben hver dag fra kl. 10.00-17.00 og finder sted 25. juli – 28. juli 2024.

En dagsbillet for voksne koster 180 kr. En dagsbillet for børn og unge (3-17 år) koster 50 kr.

Årskortholdere til Moesgaard Museum får 50 kr. rabat på billetter til vikingedagene.

Køb billet til Moesgaard Vikingedage

HUSK: Billetten giver på dagen også adgang til Moesgaard Museum!