Hvad kan jeg opleve?

Moesgaard Vikingedage byder på vikingeaktiviteter for hele familien.

BEMÆRK: ALLE BILLETTER UDSOLGT SØNDAG.

 

 

Vikingedagene ved Moesgaard Strand finder sted 28. juli – 31. juli 2022 og der bliver masser af rigtig vikingeliv på pladsen. Både børn og voksne får mulighed for at være mere til at slå ild, bage brød, danse, lege vikingelege, høre sagn og sagaer og se og forsøge sig med vikingetidens værktøj.

 

Praktisk info

Find svarene på dine spørgsmål via linkene herunder:

Spændende vikingeoplevelser

Vikingerne på pladsen vil fortælle, vise frem og demonstrere, mens der skal slagtes, flås og plukkes. Oplev desuden, hvilket hesteudstyr vikingerne brugte sammenlignet med det, ryttere bruger i dag.

Smeden vil arbejde ved sin esse og vise sit håndværk frem, og der vil blive lavet læderarbejde, pileflet, plantefarvning, keramik og glasperler. Der skal også laves rigtig vikingemad, garves skind, bygges buer, sys og broderes.

Derudover vil der være en legeplads, vikingelege og en opdagelsessandkasse, hvor børn får mulighed for at prøve at være mini-arkæologer og grave fortidens minder frem fra sandet. Arkæologerne fra Moesgaard  assisterer og fortæller om fundene og om hvordan vi overhovedet ved alt det, vi ved, om vikingerne og deres liv og ting. Fundene skal selvfølgelig afleveres og på museum eller tilbage i sandet, så andre børn også kan lære om vikingerne. 

LINK: Se detaljeret aktivitetsprogram

Boder og vikingemarked

Der vil være boder med varer af alle slags, som man har kunne finde på et vikingemarked for tusind år siden. Pottemageren sælger sin keramik, du kan købe plantefarvet garn og stof, smage og købe mjød, lædervarer, skjolde og våben til børnene i træ, glasperler, vikingetidens smykker, kunst og mad. Der vil være noget for enhver smag og pengepung. Husk kontanter og mobilepay, da de fleste boder tager ikke kort.

Musik, gøgl og fortælling

På vikingepladsen vil der være musik, sang, dans og gøgl med bl.a. grupperne Gjaldulei og Ramashang, mens Nordic Tellers sørger for de gode fortællinger med sagn og sagaer.

Gjaldulei er et dansk viking folk band, der laver rekonstruktioner af vikingetidens musik baseret på forskning og giver et bud på, hvordan musikken har lydt i hverdagen, ved ritualer, krig og fest, og giver sagaernes tekster og skjaldekunsten musikalsk liv.

Ramashang spiller middelalder- og vikingemusik for skønne møer, ædle herrer, høje børn og endnu højere forældre. Musik, så benene ikke kan stå stille og næse begynder at vrikke. Der bliver også tricks med ild og andre gøglerkunster.

NordicTellers er en fortælleduo, som fortæller historier og eventyr, så det bliver medrivende og indlevende og kan holde bålet varmt og kulden fra døren. 

Hvornår kan du opleve vikingedagene?

Vikingelejren er åben hver dag fra kl. 10.00-17.00 og finder sted 28. juli – 31. juli 2022.

En dagsbillet for voksne koster 160 kr. En dagsbillet for børn og unge (0-17 år) koster 30 kr.

Årskortholdere til Moesgaard Museum får 50% rabat på billetter til vikingedagene.

Køb billet til Moesgaard Vikingedage

Billetten giver på dagen også adgang til Moesgaard Museum.