Hvad kan jeg opleve?

Moesgaard Vikingedage byder på vikingeaktiviteter for hele familien.

 

Rejs til vikingetiden i sommerferien

Vikingedagene ved Moesgaard Strand finder sted 25. juli – 28. juli 2024, og der bliver masser af ægte vikingeliv på pladsen. Børn og barnlige sjæle får mulighed for at prøve kræfter med at slå ild, skyde med bue, bage brød, danse, lege vikingelege, få smagsprøver på vikingernes mad og drikke, lave håndværk, høre sagn og sagaer, se hesteshow, våbendemonstration, vikingebrydning, rovfugleshow, kampdemonstration, vikingeskibe og se og forsøge sig med vikingetidens værktøj og arbejde, og høre alle de dygtige og vidende vikingers fortællinger.

 

Praktisk info

Find svarene på dine spørgsmål via linkene herunder:

Smeden på Moesgaard Vikingedage.

Spændende vikingeoplevelser

Vikingerne på pladsen vil fortælle, vise frem og demonstrere, mens der skal slagtes, flås og plukkes. Krigerne vil demonstrere glima - vikingetidens brydning, fremvise deres våben og kamp. Måske du selv skal bryde med? Der vil være falkonérshow, hesteshow, musik, dans, fortællinger og demonstrationer af håndværk. Sejlerne stævner ind på deres skibe og både og fortæller om navigation og sejlads i vikingetiden. Og du kan tale med alle vikingerne og se og høre om, hvad de laver. Hold øje med "hånd - øje - øre"-symbolerne på pladsen, som viser hvor du kan "prøve - opleve - høre" noget.

Smeden vil arbejde ved sin esse og vise sit håndværk frem, og der vil blive lavet læderarbejde, pileflet, plantefarvning, keramik og glasperler. Der skal også laves rigtig vikingemad, garves skind, bygges buer, sys og broderes.

Derudover vil der være en legeplads, vikingelege, fiskedam og en opdagelsessandkasse, hvor børn får mulighed for at prøve at være mini-arkæologer og grave fortidens minder frem fra sandet. Arkæologer og andre veluddannede frivillige assisterer og fortæller om fundene, og om hvordan vi overhovedet ved alt det, vi ved, om vikingerne og deres liv og deres ting. Fundene skal selvfølgelig afleveres på museum eller tilbage i sandet, så andre børn også kan lære om vikingerne. 

LINK: Se detaljeret aktivitetsprogram

Boder på Moesgaard Vikingedage.

Boder og vikingemarked

Der vil være boder med varer af alle slags, som man har kunne finde på et vikingemarked for tusind år siden. Pottemageren sælger sin keramik, du kan købe plantefarvet garn og stof, smage og købe mjød, lædervarer, skjolde og våben til børnene i træ, glasperler, vikingetidens smykker, kunst og mad. Der vil være noget for enhver smag og pengepung.

Husk kontanter og MobilePay, da de fleste boder ikke tager kort! Bemærk at nogle af boderne er udenlandske, og derfor KUN modtager kontanter.

Madboderne som er drevet af Troldgaarden udbyder forskellige lækre fristelser inspireret af vikingetidens råvarer, og forskellige kolde og varm drikkevarer. Der er også vegetariske muligheder og ting til den lille sult.

Fortællinger på Moesgaard Vikingedage.

Musik, gøgl og fortælling

På vikingepladsen vil der være musik, sang, dans og gøgl med bl.a. grupperne Jotunger og Ramashang, mens NordicTellers sørger for de gode fortællinger med sagn og sagaer.

Jotunger er et dansk vikinge-folk band, der laver rekonstruktioner af vikingetidens musik baseret på forskning og giver et bud på, hvordan musikken har lydt i hverdagen, ved ritualer, krig og fest og giver sagaernes tekster og skjaldekunsten musikalsk liv.

Ramashang spiller middelalder- og vikingemusik for skønne møer, ædle herrer, høje børn og endnu højere forældre. Musik, så benene ikke kan stå stille, og næsen begynder at vrikke. Der bliver også tricks med ild og andre gøglerkunster.

NordicTellers er en fortællegruppe, der fortæller historier og eventyr, så det bliver medrivende og indlevende og kan holde både bålet varmt og kulden fra døren. 

Kamp, jagt og sejlads

Vi får besøg af krigere fra Danmark og Polen som viser hhv. vikingetidens brydning, autentiske kampudstyr og showkamp. Du kan udfordre din familie til dyst, tage billeder med krigerne eller høre om de tekniske detaljer omkring kamp og arkæologisk rekonstruktion af udstyret.

På Stranden kan du opleve jagt, slagt, partering og madlavning. Det er også her skibene stævner ind. I år får vi besøg af 3 forskellige grupper af sejlere, som glæder sig til at fortælle om sejlads, navigation og rejser i vikingetiden. Vi får også besøg af en bådbygger, som viser teknikkerne til at skabe vikingernes vigtigste fartøj.

Moesgård Strand huser Moesgaard Vikingedage.

Hvornår kan du opleve vikingedagene?

Vikingemarkedet er åben hver dag fra kl. 10.00-17.00 og finder sted 25. juli – 28. juli 2024.

En dagsbillet for voksne koster 195 kr. En dagsbillet for børn og unge (3-17 år) koster 50 kr.

Årskortholdere til Moesgaard Museum får 50 kr. rabat på billetter til vikingedagene.

Køb billet til Moesgaard Vikingedage

HUSK: Billetten giver på dagen også adgang til Moesgaard Museum!